Communicatie de

Communicatie. Woorden. Gesproken. Geschreven. Emails. Telefoongesprekken. Videos. Vergaderingen. Berichten. Presentaties. Fijn. Hoe Communiceren duitsers?

Directheid

Duitsers zijn direct. Ze zeggen, wat ze bedoelen an bedoelen, wat ze zeggen. Duitsers gebruiken geen eufemismes om het gezegde soepeler te maken. Ook spreken ze niet bedektelijk. Voor duitsers is een directe manier van communiceren eerlijk, transparent en efficient. Volgens hun reduceert directheid het gevaar van misverstanden.

Beroep vs. Persoon

Duitsers maken een onderscheid tussen professioneel en persoonlijk. Het gaat om zakelijkheid. Collega’s kunnen van mening verschillen en er zelfs ruzie over maken, zonder dat het werkklimaat hiervan belast wordt. In tegendeel, de (werk)relatie kan er zelfs hechter van worden.

Kritisch denken, ronduit je mening zeggen en over voor- en nadelen van een aspect discussieren, worden in Duitsland beschouwd als een teken van professionaliteit en respect voor de ander. Duitsers staan ervoor bekend in een vergadering gepassioneerd ruzie te maken, om daarna bij de lunch weer vriendelijk en onbelast bij elkaar te zitten.

Small Talk

text